Bactakleen Magyarország

Amit nem biztos hogy tud, vagy egyáltalán tudni akar a vegyszerekről!

A biológiai szennyeződések olyan kórokozók és allergének csoportjába tartoznak, mint például baktériumok, penészgombák, vírusok, állati eredetű anyagok (szőr, nyál), házipor, atkák és pollenek. Ezeknek a szennyező anyagoknak sokféle forrása van, például növényekből származó pollenek, vírusok emberi és állati hordozásban, baktériumok emberi és állati eredetben, valamint talaj- és növényi maradványok. Háziállatok is jelentős forrásai lehetnek, különösen a nyál és szőrük.

Az egér- és patkány vizeletben található fehérje erős allergént képez, amely száradva a levegőbe kerülhet. Szennyezett központi légkezelő rendszerek a penészgombák és más biológiai szennyezőanyagok szaporodási helyévé válhatnak, majd ezeket a szennyeződéseket eloszthatják a lakásban.

Az otthoni páratartalom szabályozásával csökkenthető a biológiai szennyező anyagok egyes forrásainak növekedése. Ajánlott, hogy a lakásban a relatív páratartalom általában 30-50 százalék között legyen. A víz által károsodott felületek és nedves helyiségek ideális táptalajt nyújtanak a penészgombáknak, penészgombáknak, baktériumoknak és rovaroknak, különösen a háziporatkák szaporodásához.

A biológiai szennyező anyagok számos egészségügyi problémát okozhatnak, beleértve allergiás reakciókat, például asztmát, allergiás náthát és pneumonitist. A levegőn keresztül terjedő fertőző betegségek, mint az influenza, kanyaró és bárányhimlő, további veszélyt jelentenek. A penészgombák és penészgombák toxinokat is termelhetnek, amelyek betegségeket okozhatnak. Az egészségügyi problémák tünetei közé tartozik a tüsszögés, könnyezés, köhögés, légszomj, szédülés, letargia, láz és emésztési problémák.

Az allergiás reakciók gyakran csak az ismételt kitettség után jelentkeznek, és idővel súlyosbodhatnak. Ennek eredményeképpen olyan emberek is érzékenyek lehetnek bizonyos allergénekre, akik korábban enyhe vagy egyáltalán nem mutattak reakciót.

Néhány betegség, például a páraláz, összefügghet a nagy épületek szellőzőrendszerében elszaporodó mikroorganizmusok toxinjaival, de otthoni fűtési és hűtési rendszerekben is előfordulhatnak. Gyermekek, idősek és légzőszervi problémákkal küzdők különösen érzékenyek lehetnek a beltéri levegőben lévő biológiai szennyező anyagokra. A penész, háziállatok szőrének, poratkák, kártevők ürülékének vagy testrészeinek kitett személyeknél asztma kialakulhat. Több betegség is a levegőben terjed, mint például a tuberkulózis, kanyaró, staphylococcus fertőzések, Legionella és influenza.

Mindezeket a légszennyezettségi és abból következő egészségügyi problémákat megelőzhetjük a Bactakleen tartós hatóidejű thermo köd alkalmazásával, ráadásul minden más fertőtlenítési eljárással, technológiával és hatóanyaggal szemben rendkívül hatékonyan, egyszerűen, bármilyen környezeti károsodás nélkül és végül, de nem utolsó sorban a lehető leggazdaságosabban is.