Bactakleen Magyarország

Higiéniai Alapfogalmak Fertőzések, betegségek megelőzése, hatékony védekezés

Közvetlen érintkezéssel terjedő fertőzés megelőzése

A testi kontaktus, viszonylag könnyen elkerülhető.

Légi úton terjedő fertőzés megelőzése

maszkkal, odafigyeléssel hatékonyan védekezhetünk.

Közvetett érintkezéssel terjedő fertőzés megelőzése

A közvetett érintkezés akkor fordul elő, amikor valaki átterjeszti a kórokozókat egy tárgyra, akár érintéssel, akár tüsszentéssel, majd egy másik személy megérinti azt a tárgyat, és a kórokozók átterjednek arra a személyre és így tovább és így tovább! Ezt a láncolatot szakítja meg hatékonyan a Bactakleen technológiája. A kezelt helyiségbe újonnan bekerülő baktériumok, vírusok, a felületekkel érintkezve perceken belül elpusztulnak, lebomlanak.

A légúti és a különböző emésztőrendszeri problémákat okozó fertőző betegségek a leggyakoribb betegségek közé tartoznak a világon. Okozhatják baktériumok, vírusok és gombák egyaránt. Terjednek közvetlen érintkezéssel, közvetett módon, és légi úton (belélegzéssel) is.

A légúti fertőzés megelőzésének módszere pl. a maszkok használata. Fontos megjegyezni, csak a megfelelő minőségű maszk, megfelelő módon használva tud hatékonyan működni. A maszkok viselése csökkentheti a fertőzés kockázatát, ha fertőzött személyekkel kell kapcsolatba kerülni, vagy ha olyan helyen tartózkodunk, ahol sok emberrel találkozunk. Míg Japánban például teljesen természetes a szinte mindenkori maszk viselés, addig Magyarországon kizárólag pandémiás időszakban viseljük-kivéve egészségügyi intézmények- és valljuk be a maszkviselés kultúrája is eléggé hiányos. Tízből hét ember az orrát szabadon hagyva viseli, és ha tüsszent akkor lehúzza az arcáról.

A maszk viselése mellett fontos még a rendszeres kézmosás és a kézfertőtlenítő szerek használata, ami hatékony módja az emberről emberre, emberről tárgyra történő kórokozók átadásának megakadályozásának, de mivel ezek a módszerek is pillanatnyi, vagy nagyon rövid hatóidejűek, sajnos lehetetlen megakadályozni a testen, akár ruhán megtelepedő vagy a levegőben lévő kórokozók bejutását a környezetünkbe. Ezért a legnehezebben kivédhető a kórokozók közvetett úton való terjedése, illetve ily módon a tovább és keresztfertőződések.

A Bactakleen technológia alkalmazásával a betegségeket nem, de terjedésüket tudjuk kontrollálni.