Bactakleen Magyarország

Hasonlítsuk össze Bactakleen higiéniai eljárás vs UV-C lámpa

Mennyibe kerül és meddig tart az UV-C lámpás fertőtlenítés eljárás és meddig tart a hatása? Mennyi idő alatt térül meg a Bactakleen higiéniai eljárás és milyen más előnyökkel jár?

 

Az UV-C lámpa egy kripton-klorid gázzal töltött csőből áll, amely 222 nm-es UV-C fényt bocsát ki elektromos gerjesztés hatására. A fényforrás bekapcsolásakor az elektromosság olyan kisülést hoz létre, amely gerjeszti a gázt, és az izzó rövid időn belül 222 nm-es UV-C fényt bocsát ki.

 

Egy biztonsági optikai sávszűrő blokkolja a másodlagos sugárzást, amely általában káros az emberi testre. Az UV Medico lámpában lévő biztonsági szűrőtechnológia megakadályozza az UV-sugárzás áthaladását és a környezetbe jutását, így az UV222™ fénye biztonságos, és csak a kívánt sugárzást engedi át.

Az UV-C lámpák hatékonysága korlátozott, mivel csak azokon a területeken képesek elpusztítani a mikroorganizmusokat, amelyekre közvetlenül rávilágítanak. Ezért a fertőtlenítéshez általában több lámpa szükséges, ami növeli az eszközök árát és a használatukkal járó időt és energiát. Éppen ezért felhasználása főleg az egészségügyi intézményekre és azokhoz hasonlóan . . .

Az UV-C lámpák nem hatékonyak az összes típusú mikroorganizmus ellen, különösen azok ellen, amelyek rejtőzködnek vagy olyan helyeken élnek, amelyeket nehéz elérni, mint például a porban, a nedves felületeken vagy a repedésekben.

Az UV-C lámpák által kibocsátott sugárzás hatása idővel csökkenhet, mivel a lámpák izzói elhasználódnak és a szűrők elszennyeződnek. Ezért az UV-C lámpák hatékonyságának megőrzése érdekében rendszeres karbantartás és cserék szükségesek.

<span>Mennyibe kerül?</span>

Bactakleen: Nettó 550 Ft/m2

UV-C lámpa: Ezzel a technológiával nem jellemző a független szolgáltatás, ezért beárazni sem lehet a szolgáltatást.

Meddig tart a hatóidő?

Bactakleen: 8 – 12 hét

UV-C lámpa: Legközelebbi érintésig, cseppfertőzésig

 

Mennyi a megtakarítás?

Mivel az UV-C lámpa csak az UV fény által közvetlenül érintett területekre hat és hatása a legközelebbi érintésig, cseppfertőzésig tart, nem rendelkezik tartós hatóidővel. Amennyiben ezzel az eljárással szeretné a Bactakleen hatását elérni gyakorlatilag folyamatosan kellene az eljárást ismételni, a lámpa folyamatos mozgatásával, minden felületre rávilágítva, ennek a hatalmas idő igényével és költségeivel számolva összehasonlíthatatlanul hatékonyabb és olcsóbb a Bactakleen technológia alkalmazása.

Megnevezés

Bactakleen

UV-C lámpa

Kezelési idő (60m2)

5 perc

60 – 90 perc

Óvintézkedések

Nincs rá szükség

Nincs rá szükség

Kezelt terület használatba vétele

Azonnal

Azonnal

Hatóidő/Védelmi időszak

8 – 12 hét teljes védelem

Legközelebbi érintésig, cseppfertőzésig

Környezeti hatás

Környezetbarát, tárgyakra, emberekre, állatokra veszélytelen.cseppmentes kellemes illatú

Műanyagokat, fa bútorokat és ezek felületét öregítheti

Fertőtlenítés hatóterület

Légtér, minden levegővel érintkező felület, tárgyak, berendezések, klíma és szellőző rendszerek

Légtér és az UV fény által közvetlenül érintett területek

Felhasználási terület

Beltér

Beltér