Hogyan működik az Ultramist?

A Bactakleen Ultramist egy antibakteriális hatású növényi koncentrátum, amelyet köd formájában tud a leghatékonyabban eljutni a beltér teljes felületére. 

Lehet az jármű beltere, de irodák, óvodák, iskolák termei, közösségi helyei, várótermek, fitness centrumok, mozi-, színháztermek stb.

A berendezés az Ultramistet nagyon finom részecskékké porlasztja, amelyek maguktól akár órákig is lebeghetnek a levegőben. Annak érdekében, hogy minden kis cseppecske valamely tárgy felületére kerüljön és ott kifejtse antibakteriális hatását légmozgást idézünk elő.
Járművekben ez a benti levegőkeringtetéssel érhető el, szobákban, termekben a klímaberendezés bekapcsolásával (ha van), vagy ventilátorral valósítható meg. 

A köd mozgásba jön és a cseppek a tárgyakkal érintkezve megtapadnak azok felületén. A cseppeket alkotó növényi hatóanyag percek alatt elpusztítja a jelenlévő baktériumokat, miközben egy több hónapig aktív antibakteriális réteget hoz létre. A kezelt felülettel későbbiekben érintkező baktériumok szintén elpusztulnak a hatásidő alatt, így a környezet folyamatosan baktériummentes lesz. (Ez a valóságban jelentősen csökkentett számú baktériumot jelent, mivel a felületről mechanikusan eltávolítható az antibakteriális réteg pl. kilincs, korlát megfogásakor, asztal, székek használatakor. Viszont a falakon, plafonon, akár az asztalok kézzel nem érintett felületein is megmarad az Ultramist, így a beltér összfelületének minimum 80%-a megőrzi antibakteriális tulajdonságát).

Az eljárás nem veszélyes, az anyag emberre, állatra, növényekre nem ártalmas. Nem kell a virágokat, kis kedvenceket eltávolítani a helységből. Emberek jelenlétét csak azért nem javasoljuk a kezelés alatt, mert a jelentősen lecsökkent látótávolság közbeni helyváltoztatásnál történhetnek kisebb balesetek - különösen gyerekeknél (imádnak szaladgálni a ködben).

A kezelés ideje a tér nagyságától függ. A szükséges mennyiségű antibakteriális növényi koncentrátum bevitele percek alatt megtörténik. Hosszabb idő a köd felületre juttatása, amely autóknál 10-15 perc, helységekben 1-2 óra az elérhető belső légmozgás erősségétől függően. Amint valamennyi kis cseppecske megtalálta helyét a felületeken, a kezelés véget ért, a jármű, vagy helység azonnal használatba vehető. Kellemes, enyhén növényi illat marad az eljárást követően, amely pár óra alatt elillan. Mivel a bevitt antibakteriális koncentrátum nagyon kis mennyiségű, nem marad a felületen látható, vagy érezhető réteg.

Az eljárás több baktériumfajtára is tesztelt, kimutathatóan, 99,99%-kal csökkenti a baktériumok számát, (Tanúsítványok) így különösen ajánlott olyan helyeket, ahol nagyszámú, változó összetételű közösség van hosszabb, rövidebb ideig egy légtéren belül. (személyautók, taxik, bérelt autók, villamosok, buszok, vonatok, repülőgépek, hajók, óvodák, iskolák, irodák, hotelek, várótermek, mozik, színházak stb.)

Közületeknek, hoteleknek, irodáknak egyeztetést követően készséggel tartunk bemutatót. 

Kérdés esetén küldjön e-mailt, vagy keressen minket telefonon!